ZADELMAK MAKEN

Kral Dressage is zeer deskundig en zorgvuldig in het zadelmak maken van uw paard of pony. Onze training op maat bevat alle elementen om uw paard plezier/ ontspanning en de juiste vaardigheden mee te geven als rijpaard.

Wij hanteren onderstaande procedure voor het zadelmak maken:

  1. Grondwerk
  2. Longeren met harnachement
  3. Paard in alle rust laten wennen aan de ruiter op zijn rug
  4. Rijden van het paard

Grondwerk
Dit zijn oefeningen die wij doen met het paard terwijl de ruiter op de grond blijft staan en het paard leidt aan een lang touw en een halster. Het doel van deze oefening is het paard lichamelijk en mentaal voor te bereiden op het paardrijden. Hierbij werken wij met het paard aan o.a. de communicatie, balans en ontspanning. Zo winnen wij het vertrouwen van het paard, alsmede leert het paard de basis elementen die de ruiter met rijden wil gaan gebruiken. Door het paard verschillende voorwerpen visueel en lichamelijk te tonen kan het paard leren hoe hij/zij zichzelf kan laten ontspannen, in situaties waarbij hij zich niet comfortabel voelt. Tegelijkertijd kunnen wij het gedrag van het paard lezen en zo de juiste instructies aanbieden, waardoor het paard nieuwe vaardigheden leert. Hierdoor kan het paard met plezier vertrouwen en ontspanning de volgende nieuwe stappen in zijn leven gaan maken.

Longeren
Door het longeren leert het paard losser en ontspannen door zijn lijf te lopen. Daarnaast ontwikkelt het paard tempowisselingen en overgangen zonder zijn balans te verstoren. Tijdens het longeren went het paard aan het bewegen met zadel en het hoofdstel. Door hierbij gebruik te maken van lichaamstaal en stemhulpen leert het paard hierop te reageren. Hier heb je later bij het rijden ook profijt van. De longeertraining is afwisselend waardoor de conditie van het paard beter wordt.

Als de vorige stappen goed bevestigd zijn gaan we het paard in alle rust laten wennen aan de ruiter alsmede de hulpen. Zodra dit goed bevestigd is wisselen we van ruiter om te kijken hoe het paard daar mee omgaat voordat we de eiggenaar er op zetten.